Kenniscentrum

Mediplast Benelux B.V. is niet alleen leverancier en distribiteur van medische hulpmiddelen, maar ook kenniscentrum. Die kennis delen wij met onze afnemers en partners. Wij zijn ervan overtuigd dat onze kennis over de producten, het gebruik ervan en de voordelen voor de klant het verschil maakt. Inkopers van zorginstellingen zitten graag met ons aan tafel voor een eerlijk en deskundig advies. Wij weten als geen ander hoe belangrijk kostenbesparing is. Graag denken wij mee om het gebruik van medische hulpmiddelen zo kostenefficiënt mogelijk in te zetten.

Snelle levering

Doordat wij een groot aantal producten, dus niet alleen de meest gangbare, steeds op voorraad hebben in ons magazijn, kunnen we snel leveren.

Continu verbeteren

Mediplast Benelux is doel- en resultaatgericht. In samenwerking en afstemming met onze partners zoeken we continu naar manieren om de lat nog hoger te kunnen liggen. Resultaat van die inspanningen moet steeds een tevreden klant zijn. Tevreden omdat hij zijn bestelling in de gewenste hoeveelheden, op het afgesproken leveringstijdstip en tegen de overeengekomen kostprijs ontvangt. Wij doen daar nog een schepje bovenop door steeds mogelijkheden te onderzoeken om het proces nog kostenefficiënter en nog milieuvriendelijker in te inrichten.

Artsen bevelen Mediplast aan

Mediplast Benelux B.V. levert zowel wegwerp- als hightech producten, die deels in eigen huis samengesteld worden en deels worden ingekocht bij gerenommeerde leveranciers met wie wij exclusieve partnerships onderhouden. Die samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op een duurzame relatie.

Wereldwijd is er in de gezondheidszorg een duidelijke trend waarneembaar om producten eenmalig te gebruiken. Mediplast onderkent die trend en snapt heel goed waarom dat zo is: met wegwerpproducten kan de gebruiker te allen tijde voldoen aan de zeer strenge eisen ten aanzien van veiligheid en hygiëne. Bij gebruik c.q. toepassing komen de producten linea recta uit de verpakking. Dan mag de gebruiker ervan uitgaan dat ze gegarandeerd schoon en steriel zijn. Infectiegevaar wordt daarmee uitgesloten.

Het reinigen en opnieuw steriliseren van herbruikbare producten kan ook, maar dat is een minutieus, tijdrovend en bovendien kostbaar karwei. Gebruik van disposables is veiliger én goedkoper. Het op grote schaal inzetten van de door Mediplast Benelux geleverde producten voor eenmalig gebruik levert een enorme kostenbesparing op voor de zorginstelling. Ook is het gebruik hiervan minder belastend voor het milieu.
De optelsom van al die voordelen vormt de belangrijkste reden voor artsen en ander verplegend personeel om producten van Mediplast Benelux aan te bevelen.